Ajánló

 

 

Filmajánló:

Free Solo
National Geographic dokumentumfilm

Alex Honnold, a világ egyik legjobb hegymászója azt a célt tűzte ki maga elé, hogy megmássza a Yosemite Nemzeti Parkban található El Capitan legendás 900 méteres gránitfalát "free solo"-ban, azaz egyedül és mindenféle biztosítás nélkül. Sokak szerint ez a vállalkozás felelőtlen hazárdjáték. Mindenki ellenzi, a barátai, ismerősei, mászótársai, a barátnője és kezdetben a filmet néző is. Azonban, ahogy elénk tárulnak a részletek, ahogy elkezdjük átélni és Alex szemszögéből nézni a világot, átformálódnak gondolataink. Talán nem is annyira őrült...talán csak azt csinálja, amiért erre a világra született...talán csak a Dharmáját követi...

Fel lehet erre egyáltalán készülni? Vajon sikerülhet? Vagy a kamerák előtt zuhan a mélybe az első rossz mozdulat esetén? Akárhogy is, végül nekivág és a néző a karfát szorítva, szívdobogva, a székhez szorulva izgul, hogy sikerüljön az, amit mindenki lehetetlennek tart.


"A nagy kihívást az elméd uralása jelenti."
 

Amikor a halállal nézel farkasszemet, teljes a koncentrációd!

 

 
 

 

Filmajánló:

Eddie a sas

 

Eddie Edwards a Brit sporttörténelem egyik legnagyobb legendája lesz, amikor kitartásával, küzdeni akarásával és akaraterejével a lehetetlent vállalja, hogy megvalósítsa gyermekkori álmát és részt vegyen az 1988-as olimpián síugrásban.

"Győzelem, vereség, kit érdekel? Ezek lényegtelen dolgok. Ha nem adunk bele mindent, miközben a világ minket néz, abba beledöglünk."

A film igaz történet alapján készült.

 

 

 

Filmajánló:

Férfibecsület

 

Ha igazi célod van az életedben, ha tudod, hogy merre és hová tartasz, akkor semmi sem akadályozhat meg abban, hogy elérd azt. Igaz történet egy férfiról (Carl Brashear), aki soha nem adta fel és egy másikról (Leslie W. Sunday), aki képes volt megfejlődni saját korlátait s végül az igazság mellé állt, erőt adva a végső határán lévő Carlnak.

 

 
 

Film/könyv ajánló:

A békés harcos útja

 

Az igaz történet inspirálta film egy fiatalemberről, Dan Millman tornászról szól, aki nagykanállal habzsolja az életet, mindene megvan, mégsem igazán boldog. Egy nap véletlenül találkozik egy "benzinkutassal", aki tanítani kezdi, hogy meglelje valódi önmagát és a sikerhez egy egészen más úton kezdi el vezetni a fiút. Az út néha gyötrelmes, de Dan olyan felfedezéseket tesz, hogy végül élete legnagyobb nehézségével is sikeresen képes lesz szembenézni.


"Akiket a legnehezebb szeretni, azoknak van a legnagyobb szükségük a szeretetre."

Film/könyv ajánló:

Az ambíciótól az értelemig

 

Honnan jöttünk? Hová tartunk? Mi célja van létezésünknek? A "délelőtti" program már nem működik "délután". Változásra van szükség. Másképp kell látnunk a világot, mint ahogy eddig elképzeltük. El kell felejtenünk, amit eddig tanultunk és az ego helyett végre a megérzéseinkre hagyatkozni.

 
 

Filmajánló:

Az élet háza


Az élet sűrűjében, a munka szakadatlan súlya és nyomása alatt elfelejtjük, mi az igazán fontos. Megható történet az igazi emberi értékekről.

 

Filmajánló:

Star Wars


A Csillagok Háborúja igazi klasszikus. Az összes részt áthatja a jóga filozófiája. Fedezd fel a tanításokat, hallgasd és értsd meg! A Star Wars sokkal több, mint elsőre tűnik!

"Az erő hív téged, csak magadhoz kell engedned!"

 

 
    

Filmajánló:

Mavericks - Ahol a hullámok születnek
 

Egy igaz történet a határainkról, a barátságról, a tudásról, a tapasztalásról és arról, mi a feladatunk itt, ebben az életben.

 

Filmajánló:

A lehetetlen
 

A 2004-es thaiföldi cunami megtörtént eseményei alapján. Megható történet a szeretetről, az összefogásról, az önzetlen segítségnyújtásról az élet legkritikusabb pillanataiban is.